Start bouw vakantiehuis Oostenrijk

Als uitvalsbasis voor de outdooractiviteiten zijn we bezig met het laten bouwen van een vakantiehuis in Oostenrijk. Na een lange voorbereidingstijd is de bouw nu eindelijk gestart!
Vanaf 2015 hopen we de woning te kunnen gebruiken als uitvalsbasis voor heerlijke splitboard-, fiets of hike tochten!

De woning ligt in Stampfen vlakbij de hoogste berg in Oostenijk de Grossglockner!
Stampfen is een mini dorpje en ligt vlakbij Mörtschach.

https://www.google.com/maps/@46.934805,12.8929201,13z

Afvalvisie Voorschoten en Wassenaar vastgesteld

Voor de gemeente Wassenaar en Voorschoten heb ik gewerkt aan het opstellen van een afvalvisie.
Op 16 december 2013 in Wassenaar en op 6 februari 2014 in Voorschoten zijn deze visies door de gemeenteraad vastgesteld!

afvalvisie Wassenaar
http://www.gemeenteraadwassenaar.nl/Vergaderingen/Commissie-Bestuur–Middelen/2013/4-december/19:30/Afvalvisie-Wassenaar/Bijlage-1-Afvalvisie-Wassenaar.pdf

afvalvisie Voorschoten
https://www.gemeentebestuurvoorschoten.nl/Vergaderingen/Commissie-Wonen–Ruimte–Groen/2014/16-januari/20:00/Afvalvisie-Voorschoten

Aanbesteding Waddinxveen

Meervoudig onderhandse aanbesteding Waddinxveen

De opdracht voor het opstellen van stedenbouwkundige randvoorwaarden voor een 16-tal locaties in het centrum van Waddinxveen is gegund aan BAL company!
Ik ben inmiddels van start gegaan met de opdracht en leer weer een nieuwe stad kennen, Waddinxveen, met onder andere een bijzondere hefbrug!

Gebiedsverkenning In Karwendel

Om in de zomer ook berg activiteiten aan te kunnen bieden heb ik een lang weekeinde in Karwendel doorgebracht.
De bergketen is erg indrukwekkend, maanlandschap en rijke bossen wisselen elkaar in rap tempo af. Het gebied zit vol met mensen die klimmen en mountainbiken een warm hard toedragen.

In het kort zag mijn weekeinde er zo uit.
Aankomst op vrijdag en starten met de fietstocht naar Karwendelhaus.
Hier zou ik overnachten en de volgende dag mijn klim van Birkkarspitze aanvangen, een op papier pracht tocht over 4 pieken en een goede 8 uur lopen en klimmen.
De fietstocht kenmerkte zich door hopeloos onderschat te zijn. Ik had er niet al te veel rekening mee gehouden dat Karwendelhaus op 1700 meter lag. En dit met een volle bepakking nog best een aardige klim is. Eenmaal aangekomen maakte het uitzicht en de maaltijd alles goed.

Het slapen doe je op een slaapkamer (ze noemen dat lager) wat bestaat uit een plank met dunne matrassen en met zn allen naast elkaar, 20 man/vrouw op 1 kamer, warm water was er niet dus je kunt je voorstellen dat ik erg blij was met een plek bij het raam. (lang leve herriestoppers)

Uitslapen is er niet bij, om 7:30 was de kamer al leeg en was een ieder aan het klimmen/hiken of fietsen.
De klim/hike tocht was een verademing, 9 uur lopen in de de mooiste natuur, maar 4 mensen tegen komen. Fysiek helemaal stuk maar plaatjes zoals deze maakten de tocht meer dan de moeite waard.

Dit gebied heeft mij bijzonder gegrepen. De natuur en rust zijn enorm. Het is een continue herinnering aan hoe mooi en groots onze moeder is.
Ik kan een ieder aanraden hier heen te gaan, ik ga zeker terug, en hier gaan wij als Balcompany zeker meer mee doen.